Hej,
De senaste dagarna har jag funderat på det här med barnspar.

Min sambo har en brorson som snart fyller 3, och vi har sedan han föddes gett olika prylar till honom som har varit roliga i fem minuter. Därför har jag nu bestämt mig att öppna ett konto till sonen och samla våra presenter där tills han fyller 18. Jag funderade på sparformen och kom fram till att använda mig utav en kapitalförsäkring med förmånstagare. Eftersom sonen och jag inte är besläktade var det enklast att öppna en kapitalförsäkring i mitt namn med sonen som förmånstagare, då jag annars behövt underkskrift från föräldrarna, samt fullmakt till mig för att hantera placeringarna. Nätmäklaren blev Nordnet eftersom jag fortfarande handlar utan courtage, vilket jag inte gör på Avanza. Så det blir mer pengar kvar till de långsiktiga investeringarna. Jag räknar med årliga insättningar på ca 2 000 kr / år. Vilket förhoppningsvis kan generera ca 10 % avkastning per år.

Aktuella kandidater för portföljen är:
1. Garo
2. H&M
3. Clas Ohlson

Leave a Comment