Rapportperioden är här

Nu har jag varit offline under en period då det varit fullt upp på annat håll. Nu på kvällskvisten satte jag ihop ett excel dokument med mina transaktioner och historiska utdelningar sedan jag skapade kontot på Avanza. Detta för att få en överblick att kontot går åt rätt håll.

Mitt första aktieköp på Avanza år 2006 var Autoliv, och min första utdelning var på hela 127 kronor. Det känns som att kurvan för det mesta har gått åt rätt håll, och 2016 är min förväntade utdelning. Se kurvan nedan.

Utdelning 2006-2016

 

Anledningen till det stora hoppet mellan 2015 och 2016 beror på en lägenhetsförsäljning då jag frigjort kapital. Jag ligger dock fortfarande likvid då jag anser att börsen är historiskt hög och vill avvakta ytterligare sättningar innan jag går in med ytterligare kapital på börsen. Nu använder jag mig utav sk. köp- och säljoptioner för att kapitalisera på mitt befintliga aktieinnehav då jag inte kommer att sälja av innehavet trots att jag anser att börsen är högt värderad.

Idag ligger jag ca 44% likvid, och resterande är fördelade enligt nedan.

 

fördelning innehav

 

Min största lycka under rapportperioden har självfallet varit Volvo och SKF som båda gav positiva rapporter. H&M har varit väldigt volatil den senaste tiden, men jag är inte orolig utöver utvecklingen då de gör rätt satsningar enligt mig.

Hoppas ni har en bra utveckling på era portföljer och lycka till med era investeringar! 

 

Kram

 

 

 

 

Leave a Comment